Felles informasjon HK

Tusen takk til alle i HK!

KJÆRE ALLE SAMMEN i HOVEDKORPSET I LØRENSKOG!

Hvem skulle tror at skoleårets takketale kom allerede i 27. September?

Men her kommer den som første utkast, over 2000 ord og trykkes snart i bokform…

Tusen takk for to strålende kvelder.

Sjelden jeg blir så stolt av en så stor gjeng!

Høstkonsertene i seg selv handler mer om det sosiale, enn det musikalske. Høsten i seg selv er til for å ønske alle nye velkommen til de respektive enhetene, samt bruke tiden på å samle enheten mot å bli en homogen gruppe. Høstkonserten er en oppsummering og mer en dokumentasjon av oppstarten. Det har aldri vært min intensjon at den MÅ låte bra, eller forventninger om at ting blir perfekt.

Jeg blir derfor veldig stolt når jeg tror at høstkonsertene aldri har vært så bra som i år, hverken sosialt og musikalsk!

TUSEN TAKK!
Håper dere skjønner (litt av) hva det innebærer.

For dere som har vært med meg en stund, vet at dere ikke har fått skryt for dette før.

Vi har hatt høststarter hvor jeg har bedt dere om å ta dere sammen, – sosialt!

Det har vært høststarter hvor jeg har bedt dere endre holdning og skjerpe dere både sosialt og musikalsk.

Aldri har holdningene vært så positive som denne høsten og alt går hånd i hanske. I bra miljø låter det fortere bra.

For det er ikke til å stikke under en stol at jeg synes det er en utfordring at korpset snart tipper 60stk. Men så lenge samholdet er på denne siden av skalaen, – kan vi være 1000!

Så kjære alle nye HK-medlemmer!
Velkommen til korpset vårt. Både dere som spilte denne uken og til dere som er på leirskole, syke, eller bare vanlig borte!

Det er virkelig gøy å få dere opp i HK!

VELKOMMEN!

Kjære alle solister.

Jeg blir imponert og stolt!

På dette stykket hadde vi fire solister som alle er stille jenter til vanlig, – i alle fall i HK-sammenheng. Det å være sjenert er ingen uvanlig ting. Men desto en stor bragt å tørre og gå ut av komfortsonen og likevel spille ut. Det er tøffere enn man tror. (Noen av oss spiller sterkt uansett…. Sigurdasson – Otervik – Haug – Skaug, men det handler altså ikke om denne gjengen nå)

Jeg ble rørende stolt av dere alle sammen!

Ida: Først en applaus til Ida på horn. Jeg glemte å reise deg opp!! Men du spilte en strålende solo i åpningen på TW&TS! Du har egentlig stålkontroll, ass! Du er virkelig en tøffing og spiller solid og bra! HURRA!
Vårin: Så utrolig flink du var. I går sa Caroline at hun ble rørt! I kveld var det jeg som ble rørt! Skikkelig bra! Det er lett å komme fra hverandre i dette stykke, men det var bare så kontrollert! Håper virkelig at dette inspirerer deg til å øve! Du er så flink når du skyter løs! HURRA!

Mathilde: Yeboyes! Der satt den! Det låt kanonbra i kveld. Riktig tempo. Fin klang. Det er bare å gødse på og det å tørre og spille utadvendt. Vet ikke om du la merke til det. Men plutselig satt du rett i ryggen og fløyten opp. Det hjalp! Soloen fungerte rett og slett veldigbra i dag! HURRA!

Therese: Gratulerer! To kvelder på rad med strålende solo. Du er virkelig en skap-euphonist som kom ut av skapet! Synes du skal lufte deg opp til flere ganger i uken! Dette var veldig veldig bra! Du trosset sjenerthet og blyghet med kjempesolo! HURRA!

Og så var det de andre solistene:

Lisa, Marit og Oskar!

Vi vet jo fra før at dere er flinke.

Likevel lar jeg meg imponere av utviklingen deres, hver og en!

Men det kommer ikke gratis. Og dere viser det stadig vekk som store rollemodeller i korpset. Jeg er så stolt over at dere går (henger i) Lørenskog skolekorps!

Man kan si fryktelig mye, men jeg tror det holder med å si at dere alle tre fyller mitt mantra om å opprettholde gode holdninger, både musikalsk og sosilat! Det ene gir det andre.

Korpset drar nytte av holdningene dere bærer og det er med på å ta oss i positiv utvikling både sosialt og musikalsk. Dere selv belønnes med at dere alle tre har stigende kurve musikalsk! Det er så gøy å se og det er så gøy å få være en del av! Trippel HURRA for dere!

Kjære Korps!

FLØYTER:

Velkommen til Miriam. Kjempegøy at du kom tilbake til korpset og nå i HK!

Gøy å se at ryggene deres reiser seg!

I dag satt dere ordentlig og jeg hørte hver og en av dere.

Da har vi virkelig et utgangspunkt, – det å få samklang. Tenk at dere spiller ut av samme instrument. Det kommer til å bli veldig bra.

Jeg ser at det begynner å gå opp for dere at Marit slutter neste år og det er bare å utnytte året til og vokse og bli selvstendige uten henne. Med dette utgangspunktet er det mer enn mulig! Mathilde, – du tok det store steget i kveld! Dette er bare begynnelsen! Jeg gleder meg!

KLARINETTER:

Tenk at jeg har hysjet på dere minst to ganger!!! KRYSS I TAKET!

Må bare si at nå begynner dere å låte som klarinettgruppe og dere må seriøst tenke på et nytt gruppenavn. ”Vi blåser, men det kommer ikke lyd” er ute av dato!!! GRATULERER!

Da gjelder det å finne en felles balanse, slik at alle låter like mye/lite! Men dette er så artig materiale og jobbe med, at jeg bare hopper av glede!

Velkommen til Tonje! Du er blitt en viktig del av gjengen;)

Silje Marie: Du er en strålende bassklarinettist! Flott bunn og allerede nå veldig rent! Bra jobbet!

SAXOFON:

Det er ingen problem med å høre dere;) Det er så mye musikk i rekken deres. Vi prater vel mest om å lage balanse dere i mellom, både i styrke og klang. Dere rullerer på instrumentene og trenger å spille dere inn, men dere er godt på vei. Stå gjerne i ring før øvelsen og spill noen toner sammen, slik at dere blir mer kjent med gruppens klang!
Det er svært gøy at dere tørr å spille ut! Det er så gøy at dere tar initiativ! Det er så gøy at dere er en gjeng med godt humør! Det sprer seg både sosialt og musikalsk!

Baritone sax: Magnus og Jonas. Det er rock´n´roll! Frem til nå har dere spilt på. Men allerede nå hører jeg at det beveger seg musikalsk! Fortsett slik! Det er veldig bra.

Velkommen til Pål og Petter! Veldig hyggelig å ha dere i rekkene!

Dere har Ari og Jonas på ytterstolene. La de lede dere. Da blir det bra!

HORN: Det er så morsomt at dere to har klart å bli en selvstendig gruppe med økende klang, selv uten Caroline. Dere tar ansvar og dere er flinke! Jeg hører dere, dog kan dere spille enda sterkere;) Dette er morsomt. Bruk året på å sette LSK-hornklangen. Plutselig har det gått et år og da blir dere en stor gjeng. De vil se opp til dere og det er i år dere setter standarden. Konsertene denne uken er den beste starten et år kan få! Gratulerer!

TROMPET:

Yebolujah!

Forutenom Munequita som er skrevet slik…. Så tenkte jeg ikke på at det var noe hard klang i trompetrekken.

Bedre skrevet: Så bra det låter av dere!

Det låter rundere og mer homogent! Det er som om åpningen på Music for a Festival åpnet en kode for god klang.

Har vi kommet i en ny epoke?

År 1: Null lyd

År 2: Lyd..

År 3: Sinnsyk sterk lyd

År 4: Flott homogen trompet klang?!!!

Jeg sier Yeboyes og gratulerer med mange års arbeid!

Og så kan alle de nye, samt Caroline tenke at det var dere som skulle til for at dette skulle skje;)!

Velkommen, Julie, Maria og Caroline!

BARITONE/ EUPHONIUM:

Nå hører jeg dere! Alle fire!

Det er gøy! Da gjelder det å skape balanse i rekken.

Som dere merker er baritone eller juff som det kalles på slængen, både et kompe/akkordinstrument, samt et soloinstrument.

Når det gjelder kompedelen, så er den ganske grei og forstå.

Når det gjelder obligatstemmene og solostemmene, er jo det plutselig avhengig av samklang, presishet, samt musikalsk bevegelse av melodien.

Der har vi litt å gå på, men jeg hørte virkelig disse konsertene at dere spilte ut utrolig fint og musikalsk. Kjempegøy!

De høye tonene kan legges ned inntil dere klarer å spille dem, eller rett og slett mime dem. De ligger ofte så høyt på hornet at de peker seg ekstra ut om de ikke er inne i kroppen. Det er bare å jobbe hardt hjemme slik at dere blir trygge!

Gleder meg til fortsettelsen!

TROMBONE:

I hear you!

Fantastisk å høre dere som gruppe, ikke bare Sander and the gang! Bedre og bedre. Så bra at jeg til og med hører når dere spiller feil;) Og det høres negativt ut, men NEI, det er bra! Da har vi et utgangspunkt! Det samme som med trompeterne. De startet fra null lyd til masse lyd og deretter kan man forme masse lyd til bedre klang. Nå er dere på vei og det hjelper at vi har fått inn Cornelius som virkelig tør å spille ut!

Velkommen Cornelius. Håper det er bra på leirskole!

Fortsett slik trombone. Dere er en super gjeng!

TUBA TUBA TUBA:

Velkommen Vemund! Det er bokstavelig talt utrolig STORT at vi plutselig har tre tuba i korpset!

Skikkelig gøy med enorm tubalyd.

Det er utrolig stas! Tusen takk til dere alle tre som gjør en strålende jobb! Dere er tre musikalske tubaister! GØY!

Nå kommer en showkonsertperiode. Der er tuba ofte et supplement til bassgitar. Eirik har ytret om at han føler at han blir nummer to i rekken…. Fullt forståelig. Hvordan kan vi utnytte denne perioden max?
Jo, – vi kan etterstrebe en mer direkte klang, slik at lyden ikke opptar hele rommet. Det vil vi alle vinne på når vi starter på NM-forberedelsene. Da vil tubaen komme til sin rett. Vi trenger dybde og stor klang, men vi trenger også å høre tydelig hva som spilles. Bruk altså showkonsertperioden på å sentrere kvaliteten og kontrollen på tonen. Tomas er ekspert på det. Og han er ingen beskjeden figur! Ta til dere alt han sier pluss mer til;) Tenker det blir gøy!

HURRA!

SLAGVERK:

Nummer 1, velkommen Leopold! Du ble jo en del av gjengen FØR du begynte. Helt konge at du hopper i melodiske og trommesettoppgaver uten synlig frykt! Det er gøy!

Dere er jo en kanongjeng. Det låter bra. Det groover bra. Og jeg er jo som vanlig kry!

Heldigvis er det masse og ta tak i. Mange utfordringer å hive seg ut i. Slagverk rommer jo alt fra småperc til melodisk og pauker. Tør og ta gi dere selv noen utfordringer. Supert at Marius spilte pauker, som forøvrig gikk veldig bra. Veldig bra stortrommeklang, Fredrik og groovy på

Angry Birds. Apropos Angry bird, – NYDELIG, Andreas. Håper det imponerte jentene fra klassen ;)! Det var ekstremt morsomt!

Musikalsk var det veldig bra overgang på cabassa, Andreas.

MEN MEN MEN….. Vi må bli enda flinkere til å ta et løft for laget på rigging. Alle synes nok at de bidrar, men det er ikke perfekt før alle går inn/ut døren på likt før og etter rigg. Fremdeles er det en som står igjen med resten, ofte Marius. Selv om resten ikke alltid er mye, tar det tid for den siste!

Og den siste i går var……… OSKAR!!! Det holder jo ikke!

Finn ut av dette slagverk!

Oskar, – ja, tusen takk.

For Oskar og Eirik, – De evige aspirantene! Det er så fint at dere er med oss! Når jeg glemmer å takke dere, er det fordi jeg ser på dere som en helt naturlig del av korpset! Eller kanskje omvendt, – det er vanskelig å se for oss korpset uten dere. Heldigvis finnes det unge(!!!) spirer under dere, så det er ingen katastrofe om dere et år tar hatten og går.. Men det er jo lenge til;)!

Det er faktisk imponerende at vi har kommet så langt på den korte tiden. Men det er pga den gode kombinasjonen av dere som musikanter!

GRATULERER!

Etter høstferien gjelder det å fyre løs igjen.

Da begynner den harde jobbingen mot Showkonsert!

”Gospel John” er vårt ”solonummer”. Den MÅ øves på!

Utenom det kommer det MASSE med noter.

Noen lette og andre mindre lette, men INGEN så vanskelig at vi ikke klarer det.

De notene som kommer samme uke, – HUSK FOR TRENINGENS DEL, – er ikke for vanskelige!

(Noter finnes på pdf på nettet. De blir lagt ut fortløpende som Nicklas får laget dem.)

Og så litt pappaklisje:
Jeg føler meg virkelig hjemme i Lørenskog, – hos dere og med dere. Jeg er veldig glad i dere alle sammen!

Tusen takk for første termin!

GOD HØSTFERIE!

Mvh

Stolt dirigent!